Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Сладкиш с ябълки и сладко от сини сливи

Сладкиш с ябълки и сладко от сини сливи

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Сладкиш с ябълки и сладко от сини сливи
Снимка: Марияна
1 / 3
27/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Не давайте рецептата на този сладкиш на други - само ви разсейват, за да го изядат, докато вие пишете ли пишете"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. големи
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - ½ ч.ч.
  • вода - 3/4 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 ампула
  • ябълки - 3 бр. Златна превъзходна
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сладко от сини сливи - 1 ч.ч. домашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вадим яйцата на стайна температура. Брашното го пресяваме със сито. Брашното се смесва с бакпулвера и разбъркваме, за да се смесят добре двете съставки.

Разбиват се яйцата със захарта с миксер продължително. Прибавят се ванилията и олиото и се обърква добре. После се слага и водата и се разбиват отново с миксера. Водата трябва да е леко топла, не студена.

Прибавя се постепенно брашното на части до получаване на хомогенна смес, като не не спираме да разбиваме с миксера.

Слагаме хартия за печене в тавата на фурната. Изливаме кашата и заглаждаме добре отгоре, за да е равно. Обелваме и почистваме от вътрешността ябълките и ги нарязваме на малки парченца, не много дебели.

Разпределяме отгоре ябълките върху кашата, без да натискаме. На места разпределяме и с лъжица от сладкото, така че да има навсякъде.

Печете ябълковия сладкиш със сладко в предварително загрята на 180°C фурна.

Вече готов се оставя да почине за кратко и се разрязва правоъгълници.

Сладкишът с ябълки и сладко от сини сливи е пъстър, сладък и леко кисел, пухкав и мек.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: