Начин на приготвяне
Вадим яйцата на стайна температура. Брашното го пресяваме със сито. Брашното се смесва с бакпулвера и разбъркваме, за да се смесят добре двете съставки.
Разбиват се яйцата със захарта с миксер продължително. Прибавят се ванилията и олиото и се обърква добре. После се слага и водата и се разбиват отново с миксера. Водата трябва да е леко топла, не студена.
Прибавя се постепенно брашното на части до получаване на хомогенна смес, като не не спираме да разбиваме с миксера.
Слагаме хартия за печене в тавата на фурната. Изливаме кашата и заглаждаме добре отгоре, за да е равно. Обелваме и почистваме от вътрешността ябълките и ги нарязваме на малки парченца, не много дебели.
Разпределяме отгоре ябълките върху кашата, без да натискаме. На места разпределяме и с лъжица от сладкото, така че да има навсякъде.
Печете ябълковия сладкиш със сладко в предварително загрята на 180°C фурна.
Вече готов се оставя да почине за кратко и се разрязва правоъгълници.
Сладкишът с ябълки и сладко от сини сливи е пъстър, сладък и леко кисел, пухкав и мек.
Да ви е сладко!