Начин на приготвяне
Тази млечна супа често приготвям на децата си, става и за малки, и големи, също така и за тези, които са на диета.
Идеална за хора, които нямат прясно мляко вкъщи винаги или са алергични към прясното мляко.
В една малка тенджера слагаме кускуса с вода да се свари. А докато кускусът се вари, взимаме една голяма купа, вътре слагаме киселото мляко, брашно и счукваме едно яйце, бъркаме добре, да се получи гъста гладка смес.
След като се свари кускусът, доливаме вътре сместа и бъркаме, за да не стане на бучки, подправяме с хималайска сол малко и накрая, като спрем котлина, слагаме масло вътре.
Сервираме млечна супа с яйца и кускус за бебе и деца със сладък червен пипер, а за възрастни - с лют червен пипер или без пипер.
Препоръчителна възраст за бебета е над 12 месеца, когато може да им се дава кисело мляко и яйца.