Кошнички с Маскарпоне и смокини

30/11/1999
"Ако искате нещо лесно и атрактивно, с което да впечатлите гостите, това е вашата рецепта "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо81
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете кравето масло в купа на малки кубчета. Оставете на стайна температура за час. Добавете останалите продукти за тесто и замесете меко тесто. Завийте в стреч фолио и оставете в хладилника за половин час.

Направете крема, като сложите 500 мл мляко в касерола заедно със захарта и ванилията. В купичка налейте останалото количество мляко, добавете жълтъците и царевичното нишесте.

Разбъркайте с тел, като следите да не остават бучки. Махнете млякото от котлона и налейте на тънка струйка сместа с жълтъците. Върнете на котлона, изчакайте да заври и сгъсти. Прехвърлете в дълбока чиния и затворете плътно със стреч фолио.

Извадете тестото от хладилника. Намажете формичките с краве масло.

Късайте топчета и оформете кошничките. Печете в загрята фурна на 170-180 градуса до готовност. Извадете от фурната, изчакайте леко да изстинат и извадете внимателно от формичките. Оставете да изстинат напълно, както и крема.

Студения крем смесете с маскарпонето. Разбъркайте с тел до хомогенна смес.

Вземете една кошничка и сложете сладко от смокини на дъното.

Напълнете шприц с крема. Направете розички от него върху мармалада. Сервирайте кошничките с Маскарпоне и смокини веднага.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар