Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони с яйца и кашкавал на фурна

Макарони с яйца и кашкавал на фурна

Макарони с яйца и кашкавал на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Избрано предложение из рубриката Вкусотии с макарони"

Необходими Продукти

  • макарони - 400 г
  • домати - 800 г консерва
  • риба тон - 200 г (консерва)
  • лук - 1 бр.
  • червени чушки - 1/2 бр.
  • риган - 1 с.л. сух
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 4 бр.
  • кашкавал - за поръсване
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните според указанието на опаковката, като сложите малко сол, дафиновия лист и 1 с.л олио.

Извадете и изцедете.

Сложете яйцата в малка тенджера и ги сварете до готовност. Обелете и нарежете на дребни парчета.

В тиган сложете малко от мазнината на рибата (аз ям купувам със зехтин) и запържете лука, който предварително сте нарязали на дребно.

Добавете червената чушка (също нарязана на дребно).

Запържете за няколко минути. Сложете доматите, малко сол, 1 к.л. захар и черен пипер.

Намалете котлона и варете до сгъстяване. Добавете сухия риган, яйцата и рибата тон (5 минути преди да махнете от котлона).

Прехвърлете макароните с яйца на фурна в тавичка.

Поръсете с кашкавала и запечете за 10- 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: