Топла орехова халва

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
947
124
229
04/06/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 966
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Халва

Начин на приготвяне

Размийте нишестето в малко студено мляко. Смесете захарта с останалото мляко и я сложете на котлона да заври, при непрекъснато бъркане.

Нарежете или натрошете на едро ореховите ядки и ги запържете до тъмнокафяво в сгорещеното масло.

Когато орехите са готови ги залейте с горещото мляко и задушавайте поне 10 минути под похлупак на много тих огън.

Внимателно, на тънка струйка налейте размитото в мляко нишесте и кипнете сместа, като не преставате да разбърквате.

Свалете от огъня и сипете в подходящи купички или чаши. Поръсете с канела и поднесете още топъл.

Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
6.30 лв.
Виж ››

Сигурен начин да опазите мъфините свежи и далеч от любопитните погледи на лакомниците е тази практична метална кутия

Рейтинг

5 5
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар