Начин на приготвяне
По-вкусен омлет не съм хапвала - пухкав, дебел и сочен.
Тиквичка се нарязва на малки кубчета, лука режем на ситно, кашкавал рендосваме на едро ренде.
В малко тиганче се загрява олио. Задушаваме лук и тиквички с щипка сол и черен пипер, като добавям и 1 с.л. вода.
След като омекнат и водата се изпари, разбиваме в купа яйцата, добавяме щипка сол, сода за хляб, готварска сметана, нарязан ситно копър и половината от настъргания кашкавал.
Разбърква се с вилица и изливаме сместа върху тиквичките. Котлона се намалява на 4 степен и разклащаме тигана наляво и надясно да се разпредели яйчена смес. Тиганът е с диаметър 20 см, затова стана толкова дебел омлетът, може да ползвате и по-голям диаметър.
С шпатула се надига и течната смес отива отдолу, така се изпича за 3-4 минути до златисто.
Обръщам го с голямата решетка и печем за минута две до готовност.
Изважда се в чиния, в средата се поръсва с останалия кашкавал и захлупваме през средата.
Сервираме омлета с тиквички и кашкавал с пресни домати.
Вкусно омлетче за лято!