Малки хапки сандвичи

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак11019103
29/07/2019
"Ако сандвичите са много вкусни, но малки, колко точно трябва да изяде един човек, за да не преяде "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо144
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята и захарта в топлото мляко. В купа изсипете пресятото със солта брашно.

Излейте олиото и прясното мляко с разтворената мая. Замесете меко тесто. Подмажете купа със зехтин и сложете измесеното тесто в нея.

Покрийте с парче найлон и кърпа. Оставете купата на топло, докато тестото удвои обема си.

От втасалото тесто късайте малки парчета. Направете ги на гладки топки.

Наредете в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние една от друга.

Оставете тавата на топло за 30 мин, за да се отпуснат питките. С четка намажете питките с прясно мляко.

Поръсете обилно с микс от семена. Изпечете малките питки в предварително загрята фурна на 170°C до приятен загар.

Охладете на решетка.

Разрежете малки хапки сандвичи на две и сложете слайсове прошуто крудо или парчета пушена сьомга!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар