Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Паниран кашкавал»Кашкавал с корнфлейкс на фурна

Кашкавал с корнфлейкс на фурна

Кашкавал с корнфлейкс на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
7
"Перфектният паниран кашкавал с хрупкава коричка и без излишни мазнини - хапвайте и да ви е вкусно"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 200 г (твърд)
  • брашно - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 2 с.л.
  • корнфлейкс - 150 г
  • филирани бадеми - една шепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата в чиния. В друга сложете брашното и галетата.

Корнфлейкса натрошете в кухненски робот, но да не е много на ситно. Смесете с бадемите.

Нарежете кашкавала на парчета. Оваляйте първо само в брашно.

Потопете в яйцата, а след това в корнфлейкса с бадемите.

Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до златисто.

Извадете панираните кашкавалчета, подредете в чиния.

Сервирайте кашкавала с корнфлейкс на фурна с мармалад от боровинки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: