Начин на приготвяне
Измийте гърдите и ги нарежете на малки парчета.
Обелете, измийте и нарежете лука на едро.
Смелете месото, чесъна и лука в машинка за кайма.
Добавете подправките, яйцето и галетата. Омесете пилешката кайма, докато стане на парцали.
Оставете за 1 час сместа за кюфтетата в хладилника.
Натрошете корнфлейкса, но да не е много на дребно.
Извадете каймата и оформете вкусни пилешки кюфтенца.
Разбийте яйцата с вилица.
Оваляйте всяко кюфтенце в брашно, яйце и последно в корнфлейкс.
Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние.
Полейте с малко зехтин и печете пилешките кюфтета на фурна с корнфлейкс в предварително загрята фурна на 190-200 градуса до готовност.