Меденки за начинаещи

Меденки за начинаещи
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
35
"Колко пъти ще се преструвате на начинаещи, за да имате повод да приготвите и опитате тези вкусни меденки"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 150 г
  • мед - 3 с.л. течен
  • канела - 1 ч.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • олио - 100 мл
  • брашно - 500 г за меко тесто
  • глазура
  • масло - 1 ч.л.
  • шоколад - 60 г
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лесно се приготвят, а са пухкави и вкусни само за начинаещи. В купа се разбиват яйцата със захарта, бърка се с телена бъркалка или миксер.

Когато сместа побелее, добавяме олио, течен мед, канела.

Гасим сода за хляб в оцета и когато шупне, се сипва при яйцата.

Разбърква се добре и с брашното се замесва средно меко тесто, но да не лепне. Разделя се на две части и всяка се точи на кора с дебелина 0.5 мм.

С чашка или ринг се изрязват кръгчета с диаметъра е 5 см. Нареждат се тава върху хартия за печене на разстояние.

Фурната е загрята на 180°C, печем меденките само за 10 минути, не ги оставяйте повече - ще станат твърди. Изваждат се от тавата и нареждаме върху решетка.

В касеролка или канче се загрява масло, прясно мляко и начупен черен шоколад.

На слаб огън се разбърква, докато стане гладка смес, и сваляме от котлона. Леко се охлажда, и с четка се намазват всички меденки.

Оставят се да стегне глазурата и хапваме меденки за начинаещи с чай или кафе. Щом аз мога, значи и вие ще можете да ги приготвите.

Успех, заслужават си!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: