Начин на приготвяне
Смесете маслото, меда и захарта. Сложете ги на котлона да се разтопят, като бъркате непрекъснато.
Когато видите мехурчета, махнете сместа от огъня и я оставете да се охлади. Прибавете тиквеното пюре. Пресейте брашното със солта и бакпулвера. Добавете ванилията и подправката за меденки.
Смесете мокрите със сухите съставки, трябва да се получи меко и лепкаво тесто, не е необходимо да добавяте още брашно. Оставете тестото в хладилника за 1 час. Фурната се загрява на 170 градуса. Покрийте тава с хартия за печене.
Направете топчета от тестото, които да са с големината на орех. Сложете ги в тавата и сложете да се пекат за 15-20 минути. Не бива да ги препичате, за да останат меки. Да ви е сладко!
Коментари