Индийско солено Ласи

29/07/2019
"Специално за онези, които обичат айрян - един по-ароматен и екзотичен вариант от далечна Индия "
Приготвяне5 мин.
Общо5 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо226
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 500 г гъсто, пълномаслено
  • мента - 20 свежи листа
  • кимион - 1/2 к.л. млян + за поръсване
  • сол - 1 к.л. или на вкус
  • лед - 8 кубчета, натрошени
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако сте почитатели на нашия български айрян със сол, тази индийска напитка няма как да не ви хареса. Уникално ароматна, подходяща за пийване по всяко време и дори ще ви издам една тайна - върви си с ракийка даже.

За да си приготвите индийското солено Ласи, сложете в блендер киселото мляко със ментовите листа. Заделете две-три от тях и ги накълцайте за поръсване накрая.

Смелете на високи обороти, за да се слеят в едно ментата с млякото.

Сложете сол, водата - студена, и кимиона и завъртете на високи обороти отново за кратко.

Разсипете в чашки, поръсете със кимион и накълцана мента и поднесете вашето Ласи.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар