Торта Роял Кейк с готови рула

Торта Роял Кейк с готови рула
Снимка: Цветомира Иванова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Може да е с готови рула, но е достойна за всяка кралска трапеза"

Необходими Продукти

  • руло - 2 броя Роял кейк
  • течен шоколад - 400 г Финети, може и друг вид
  • сметана - 400 г заквасена Данон, може и друг вид
  • желатин - 1 бр. на Dr. Oetker
  • праскови - 2 бр., може да ползвате и други плодове
  • мента - листа за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземаме обла купа, размерът може да е всякакъв, зависи колко голяма торта искате да направите. Ако е по-голяма, разбира се, ще трябва да се увеличи и броят на продуктите, които съм изброила по-горе.

Облепяме стените и дъното на купата със стреч фолио, като гледаме краищата да висят извън купата, за да можем после да завием тортата да не изсъхва.

Нарязваме рулата на кръгчета и облепяме с тях стените и дъното. Задържат се чудесно, защото сладките рула имат пълнеж от крем и той помага да се залепят за фолиото.

Желатина приготвяме, както е написано на опаковката. В друг съд смесваме заквасената сметана и течния шоколад, като ги разбиваме добре с бъркалка за яйца.

Трябва да се объркат много хубаво, за да няма топчета от сметаната и сместа да стане гладка. След като се е охладил леко желатинът, го добавяме внимателно към тази смес, като бъркаме с дървена лъжица.

Сипваме готовата смес върху наредените парчета рула.

Едната праскова обелваме, нарязваме и слагаме при крема. Най-отгоре редим внимателно кръгове от рулата. Накрая завиваме с краищата на фолиото.

Прибираме тортата с рула в хладилник за няколко часа, да стегне и желира. Аз направих тортата предишния ден. Мисля че 7-8 часа са напълно достатъчни.

Отвиваме тортата Роял Кейк с готови рула и обръщаме много внимателно в тортена чиния.

Пак много внимателно отстраняваме фолиото, за да не нараним тортата и да не и развалим фасона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: