Торта Роял Уилямс

Кирил МихайловКирил Михайлов
Помощник Готвач
573392931
Торта Роял Уилямс
Снимка: Кирил Михайлов
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Украсете тази шоколадова идилия -торта Роял Уилямс, и поднесете охладена. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • бисквити - 200 г чаени, маслени
  • захар - 100 г
  • масло - 100 г
  • щоколад - 300 г тъмен кувертюр
  • яйца - 1 бр.
  • бял шоколад - 50 г (за декорация)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете чаените или маслени бисквити на едри парчета с ръце. Разтопете маслото и го смесете със захарта в купа. Бъркайте, докато сместа започне да изсветлява.

Разтопете 100 г тъмен шоколад и добавете към маслената смес при непрекъснато бъркане. Разбийте яйцето към сместа. Сложете бисквитените парчета, докато всички те се покрият с шоколадовата смес.

Нанесете сместа в ринг за торта (с диаметър 15 см), предварително намазан с масло и поставен на поднос върху пергаментова хартия. Опитайте се да запълните всички празнини в долната част на ринга, защото това ще бъде горната част, когато се обърне.

Охладете шоколадовата торта в хладилника за поне три часа. Извадете тортата от хладилника и я оставете да престои, докато разтопите останалите 200 г тъмен шоколад.

Обърнете наобратно тортата върху поднос и извадете ринга. Изсипете разтопения шоколад върху тортата и изгладете горната и страничната част с помощта на шпатула.

Оставете шоколада да стегне на стайна температура. Разтопете белия шоколад и използвайте за украса на горната част на бисквитената торта.

Сервирайте торта Роял Уилямс охладена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: