Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Супа от агнешки дреболии с ориз

Супа от агнешки дреболии с ориз

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Супа от агнешки дреболии с ориз
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Ароматна, вкусна и топла супа, която да сервирате с пресен домашен хляб."

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 1 пакет (500 г) сварени
  • лук - 1 глава
  • ориз - 0.5 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • джоджен - 5 - 6 стръка пресен
  • магданоз - 0.5 връзка пресен
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • застройка
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително си сварете агнешкия комплект от дреболии в подсолена вода. Извадете сварените дреболии от тенджерата, след като се охладят нарежете на дребни парченца. Агнешкия бульон прецедете и върнете нарязаните дреболии в него.

Отделно запържете ситно нарязания лук в нагрятото олио. След като омекне прибавете червения пипер разбъркайте енергично за кратко (за да не прегори) и добавете към супата, разбъркайте.

След като заври, прибавете измития и прецеден ориз, варите до омекване на ориза в супата. Накрая прибавете нарязаните на ситно джоджен, магданоз и смлян черен пипер на вкус, посолете по ваш вкус.

За застройката разбийте яйцата, добавете киселото мляко и оцета, темперирайте с малко чорба от агнешката супа и сипете обратно в нея готовата застройка.

Насладете се на Супата от агнешки дреболии, докато е още топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: