Начин на приготвяне
Предварително си сварете агнешкия комплект от дреболии в подсолена вода. Извадете сварените дреболии от тенджерата, след като се охладят нарежете на дребни парченца. Агнешкия бульон прецедете и върнете нарязаните дреболии в него.
Отделно запържете ситно нарязания лук в нагрятото олио. След като омекне прибавете червения пипер разбъркайте енергично за кратко (за да не прегори) и добавете към супата, разбъркайте.
След като заври, прибавете измития и прецеден ориз, варите до омекване на ориза в супата. Накрая прибавете нарязаните на ситно джоджен, магданоз и смлян черен пипер на вкус, посолете по ваш вкус.
За застройката разбийте яйцата, добавете киселото мляко и оцета, темперирайте с малко чорба от агнешката супа и сипете обратно в нея готовата застройка.
Насладете се на Супата от агнешки дреболии, докато е още топла.