Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Агнешки дреболии с лук

Агнешки дреболии с лук

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Агнешки дреболии с лук
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
125 мин.
Порции
4-5
"Нечовешки вкусно ястие, специално приготвено за любителите на селската кухня с много любов от нас"

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 1 кг
  • лук - 500 г
  • домати - 500 г
  • джоджен - 50 г
  • масло - 75 г
  • сол - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме дреболиите, сваряваме ги в подсолена вода заедно с лимоновия сок и 1/3 от лука, нарязан на едро.

Прецеждаме ги от бульона и ги нарязваме на дребно.

Останалия лук задушаваме в маслото, добавяме дреболиите и обелените и нарязани на ситно домати, продължаваме да задушаваме.

Пресипваме в тава и запичаме дреболиите в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: