Войнишка боб чорба

Войнишка боб чорба
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Не, не ви се струва, това наистина е оригиналната войнишка боб чорба, за чийто уникален вкус се носят легенди"

Необходими Продукти

  • боб - 1 ч.ч. бял
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • джоджен - пресен или сух
  • запръжка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измит бял боб се сипва в голяма тенджера и се залива със студена вода да се вари.

Приготвят се зеленчуците, като се почистват и нарязват на парчета.

Когато чорбата заври, прибавяме зеленчуците и 2 с.л. олио. Вари се до готовност и докато омекнат зеленчуците на тих огън.

Ако искате бобът да се свари по-бързо, докато ври, не прибавяйте сол. Тя се слага накрая, когато е почти готов.

Приготвя се запръжка за боб чорбата, като се загрява олио в тиган, добавя се червен пипер, внимава се да не изгори. Разбърква се за кратко и сипваме в тенджерата.

Накрая прибавяме нарязан пресен или сух джоджен, вари се още 5-10 минути и войнишката боб чорба е готова.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Венцеслав Вълканов
Венцеслав Вълканов
Много вкусно!
16.10.2021 20:23