Люта боб чорба

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5
"И така пикантна е вкусна тази боб чорба, но ако предпочитате, можете изобщо да не слагате люти чушки в нея"

Необходими Продукти

  • боб - 300 г (зрял)
  • лук - 1 глава
  • домати - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 парче
  • люти чушки - 2 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • магданоз
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисвате боба за една нощ в студена вода. На другия ден изплаквате боба, наливате 6-7 ч.ч. нова вода и го сварявате на огъня.

Щом кипне, сипвате мазнината, захлупвате и варите на тих огън. Когато бобът поомекне, прибавяте целите люти чушки, както и ситно нарязаните лук, моркови и целина.

Доварявате на тих огън, като малко преди края добавяте ситно нарязаните домати, посолявате и поръсвате боб чорбата с наситнения магданоз и джоджен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
41
30
21
10
Дай твоята оценка: