Меки арабски питки

30/07/2019
"Ето ви един лесен вариант за приготвяне на арабски питки, но меки "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 165
  • Преглеждания за месеца486
  • Преглеждания за седмицата98
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се сипва в купа и се смесва с малко сол.

В малка купа се разбърква киселото мляко със сода за хляб и бакпулвер. Разбърква се да шупне, така се гаси содата, и сипваме в брашното.

Разбърква се с вилица на гъста каша - почти като тесто. Ако има нужда, се добавя още малко брашно, да е по-твърдо. Оставяме да си почине 5-10 минути и разделяме на 4-5 топки.

Точат се малки питки с размер една педя. Загрява се тиган, леко се намазва с мазнина, печем питките от двете страни, става бързо.

Когато се зачерви от едната страна, се обръща. Изваждаме арабските питки с дървена шпатула в чиния.

Плоският хляб се покрива с кърпа да са меки.

Хапваме тези меки арабски питки за обяд!

Бамбукова дъска с борд 28 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
13.99 лв.
10.77 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар