Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Арабски питки»Лесни арабски питки

Лесни арабски питки

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
1071k4232
Лесни арабски питки
Снимка: Dora Grozeva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Екзотични питки, които ще изпълнят кухнята ви с аромат от 1001 нощ"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • вода - 250 мл
  • мая - 15 г свежа
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В леко затоплената вода се разтваря маята, добавя се лъжичка захар и няколко лъжици брашно. Разбърква се на гъста кашичка.

Оставя се за 10-15 минути, да се активира маята.

Към шупналата смес се добавят останалите продукти и се замесва гладко тесто. Оставя се на топло да втаса /да удвои обема си/.

Втасалото тесто се разделя на осем части, които се разточват на питки с дебелина 0. 5 сантиметър.

Подреждат се в покрита с хартия за печене тавичка.

Оставят се да втасат отново за 20-30 минути.

Арабските питки се пекат в загрята фурна на 200 °C за 10-15 минути, докато се подуят и леко зачервят.

Лесните арабски питки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: