Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Безглутенови арабски питки

Безглутенови арабски питки

Безглутенови арабски питки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Поглезете се с вкусни арабски питки, в които няма да намерите и грам глутен"

Необходими Продукти

  • вода - 150 мл хладка
  • олио - 3 с л
  • сол - 1 голяма щипка
  • оризово брашно - 1/2 ч.ч.
  • брашно от елда - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е моята версия за арабски питки без глутен.

В купа се смесват двата вида брашно оризово и брашното от елда. Добавя се голяма щипка сол, олио и разбъркваме с вилица на топка тесто.

Това е брашно без глутен и става ронливо, затова е нужно да има спойващ елемент да се получи тесто.

Добавям 1 яйце, разбърква се и оформяме меко тесто. Разделя се на 4 части и всяка с пръсти и длани се притиска на питка с диаметър 12 -15 см.

Загрява се тиган на 5 степен, печем плоските питки от двете страни за 2 минути и обръщаме с метална широка шпатула.

Сервираме безглутеновите арабски питки топли с гарнитура по избор.

Добър апетит, много са вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: