Начин на приготвяне
Водата се изсипва в малка купа.
Прибавя се захарта и разбърква много добре, за да се разтопи захарта.
Маята се натрошава във водата, разбърква се и се оставя да шупне.
Лимецовото брашно се пресява в купа, в която ще се меси.
В средата се прави кладенче, в което се изсипва шупналата мая и зехтинът.
Замесва се меко тесто.
Тестото се разделя на 16 части, като всяка част се оформя на топче.
Топчетата се нареждат на дъска върху хартия за печене. Оставят се да втасат за 30 мин.
От всяко топче се разточва върху брашно плоска питка с размери 20 см, която се слага в плитка тава върху хартия за печене.
Пече се в предварително загрята фурна 10 мин на 200 °C.
След като се изпекат, се изваждат от хартията за печене, слагат в тава и се покриват с кърпа, за са омекнат лимецови арабски питки.