Чорбаджийски кюфтета

30/07/2019
"Кюфтета, правени не за случайни хора - това е предложението ни за днес "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 043
  • Преглеждания за месеца5874
  • Преглеждания за седмицата1152
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се обелва и нарязва на ситно, зелена чушка, почистена от семена, се нарязва на малки кубчета, както и беконът.

В купа се омесва каймата с нарязаните зеленчуци, бекон, газирана вода.

Прибавят се подправките, сол на вкус, прясно смлян черен пипер, кимион и ронена чубрица.

Омесената каймата се завива с прозрачно фолио и оставяме на хладно за 1-2 часа.

С мокри ръце се оформят големи кюфтета около 90 грама едното. Загрява се грил тиган, намазнен с мазнина, и печем кюфтетата от двете страни до апетитен загар.

Обръщането става с щипка, без да се бодат, да не изтича сокът.

Сервираме кюфтетата с пресни зеленчуци според сезона.

Много са вкусни и сочни тези чорбаджийски кюфтета!

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар