Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Чорбаджийски кюфтета

Чорбаджийски кюфтета

Чорбаджийски кюфтета
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
30/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Кюфтета, правени не за случайни хора - това е предложението ни за днес"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • зелени чушки - 1 бр.
  • бекон - 4 ленти
  • кимион
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • газирана вода - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се обелва и нарязва на ситно, зелена чушка, почистена от семена, се нарязва на малки кубчета, както и беконът.

В купа се омесва каймата с нарязаните зеленчуци, бекон, газирана вода.

Прибавят се подправките, сол на вкус, прясно смлян черен пипер, кимион и ронена чубрица.

Омесената каймата се завива с прозрачно фолио и оставяме на хладно за 1-2 часа.

С мокри ръце се оформят големи кюфтета около 90 грама едното. Загрява се грил тиган, намазнен с мазнина, и печем кюфтетата от двете страни до апетитен загар.

Обръщането става с щипка, без да се бодат, да не изтича сокът.

Сервираме кюфтетата с пресни зеленчуци според сезона.

Много са вкусни и сочни тези чорбаджийски кюфтета!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: