Кюфтета с кашкавал

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Кюфтета с кашкавал1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
14-16 бр.
"Какво да се прави? Ето още едни сочни кюфтета, които ще трябва да опитаме 2-3 пъти поне!"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 малък стрък, бялата част
  • магданоз - 1 връзка нарязан
  • кашкавал - 150 - 200 г настърган, твърд
  • яйца - 2 броя
  • хляб - 2 филии сух
  • черен пипер
  • сол
  • кимион - на вкус
  • чубрица - 1 ч.л. сушена
  • олио - за намазване на кюфтетата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте много ситно лука и праза или ги настържете.

Смесете ги с каймата, яйцата, напоения с вода и добре отцеден хляб, накълцания магданоз, настъргания кашкавал и подправките на вкус.

Омесете каймата много добре. Оставете каймата да престои за 30 минути в хладилника, като покриете съда с фолио.

След това оформете с намазнени ръце кюфтетата и ги дръжте в хладилника, докато дойде време за печенето им.

Подреждат се в тава с хартия за печене и се изпичат в умерено загряна фурна. Може да ги изпечете и на скара. Поднесете кюфтетата с кашкавал със салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
510
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

AMATbOP#235475
AMATbOP#235475
аз добавих и малко ситно наразяни гъби печурка, станаха идеално
22.07.2019 07:36
Петя
Петя
Stavat strahotni :)
09.12.2015 20:38
2