Начин на приготвяне
Смиламе бисквитите и към тях добавяме маслото. Във форма за торта и върху хартия за печене оформяме блат.
Оставяме в хладилника да стегне за 20-ина минути.
Крема приготвяме, като първо разбиваме сметаната, но не докрай. Добавяме изварата и сиренето и разбиваме, докато стане хомогенно и пухкаво.
Изсипваме върху блата и прибираме поне за 2 часа в хладилника.
Приготвяме глазурата, като на водна баня загряваме сметаната, шоколада и лъжица олио за блясък. Държим до стопяването на шоколада.
Охлаждаме и заливаме кейка. Прибираме чийзкейка в хладилник за една нощ.
За украсата на чийзкейка с шоколадова глазура съм ползвала фунийка за сладолед, шоколадови топчета и бонбони. Нямах цветни бонбони и съм наситнила малко плодови резенки за цвят.
Източник: Dani Hristova от Кулинарна мрежа