Сладко от праскови без захар

Величка ЩърбановаВеличка ЩърбановаИноватор40917122082
31/07/2019
"Дори захарта да ви е забранена, пак може да хапнете вкусно сладко от праскови - вижте как "
Приготвяне10 мин.
Готвене70 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 531
  • Преглеждания за месеца496
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За сладкото от праскови, след като ще е без захар, избирам узрели, дори презрели плодове.

Плодовете се измиват старателно с гъбичка за зеленчуци под течаща вода за да отстраним мъха по кожицата на плода.

С нож режем всяка праскова на половинки и отстраняваме костилката (и остатъци от нея).

Лично аз не беля плодовете и предпочитам да ги пасирам, преди да ги сваря. Получената прасковена каша слагам в гърнето на мултикукъра. Избирам програмата за СЛАДКО и стартирам.

По време на варенето на сладкото затварям капака, защото пръска. Времетраенето на уреда е 2 часа, но аз смятам че за около 60-70 минути е напълно готово. Добавям ванилията и разбърквам.

Топлото сладко от праскови без захар е по-рядко като консистенция от обикновеното. Насипвам в сухи затоплени бурканчета с винт и ги заварявам поне 10 минути. Обръщам ги с капачката надолу поне за 30 минути и прибирам на хладно.

Бележка: Ако предпочитате, може да обелите плодовете за сладкото и да ги нарежете на парченца - въпрос на желание.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар