Начин на приготвяне
Размразява се бутертесто, разточва се леко на квадрат и с нож се нарязва на правоъгълници.
Фурната се загрява на 200°C. На 1 см от краищата се правят разрези като прозорчета с дебелина по 0.5-до 1 см.
Прасковите се нарязват на тънки резени.
Бутерките се нареждат върху хартия за печене, а във всеки разрез поставяме тънко резенче от праскова и поръсваме с кафява захар.
Краищата се намазват с разбит жълтък.
Печем в загрята фурна 200°C до готовност, при мен за 20 минути!
Изваждаме поръсваме с пудра захар по края и сервираме.
Хубави са още топли, защото са хрупкави, но и студени бутерките с праскови и кафява захар се хапват за десерт!
Да ви е вкусно!