Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват в дълбока купа и към тях се добавят захарта и олиото. Продължаваме да бъркаме, но не с миксер, а само на ръка.
През това време слагаме бакпулвера в млякото и щом леко се надигне го излизаме в купата при яйцата. Отново бъркаме.
Накрая добавяме брашното и ванилията. Бъркаме до получаване на тесто, малко по-гъсто от това за кекс. Прасковите ги обелваме и нарязваме на тънки полумесеци.
Намазняваме тава и след това я набрашняваме. Излизаме тестото. Всяко едно парче праскова се овалва в смес от захар и брашно, и се подрежда върху тестото.
Плодовият сладкиш се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна, до готовност. След като се изпече се изважда и се поръсва обилно с пудра захар.
Сладкишът с праскови и пудра захар е готов.