Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бърза бисквитена торта с черен шоколад

Бърза бисквитена торта с черен шоколад

Румяна СтояноваРумяна Стоянова
Помощник Готвач
865893481
Бърза бисквитена торта с черен шоколад
Снимка: Румяна Стоянова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10
"Колкото по-бързо приготвите тортата, толкова по-бързо ще я опитате - не губете време"

Необходими Продукти

  • бисквити - 220 г /1 пакет обикновени/
  • готварска сметана - 220 мл
  • масло - 75 г
  • черен шоколад - 220 г /горчив/
  • тъмен шоколад - 110 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитките ги слагаме в торба, завързваме и ги правим на парчета с чукче или точилка /натрошаваме ги не на прах, а на парченца/.

Начупените бисквитки слагаме в купа.

Изсипваме част от готварската сметана /150 мл/ в тиган, добавяме 50 г от маслото, загряваме, докато не заври и махаме от котлона.

Черният шоколад /220 г/ сме направили на парчета в купа, върху него изсипваме сгорещената смес и разбъркваме добре до получаване на хомогенна смес.

Смесваме бисквитките със получената шоколадова смес и разбъркваме внимателно.

Готовата смес поставяме във форма с диаметър 16 см, хубаво заглаждаме с лъжица да изравним тавичката, след което слагаме във фризер за около един час.

Приготвяме си глазурата, като загряваме останалото количество сметана и я сипваме в начупеният тъмен шоколад /110 г/, разбъркваме и добавяме останалите 25 г разтопено масло. Разбъркваме добре и глазурата ни е готова.

След час изваждаме тортата ни от фризера и нанасяме глазурата равномерно по всички страни.

Бързата бисквитена торта е готова!

По желание можем да украсим със шоколад или шарени пръчици, но и така си е много вкусна!

Слагаме бърза бисквитена торта с черен шоколад я в хладилник!

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: