Начин на приготвяне
Най-напред заделете 10-12-14 (колкото парчета ще е тортата) еднакви по големина ягоди) и пригответе крема. В дълбока купа разбийте с миксер охладената сладкарска сметана. Добавете маскарпонето, Бейлиса и леко размекнатия бял шоколад.
В друга купичка сложете ягодовото сладко (препоръчително е да ползвате домашно) и го разбъркайте с 250 мл гореща вода. С него ще сиропирате блатовете на тортата.
Във форма за торта сложете първия блат и го сиропирайте. Намажете с крем. Наредете чаените бисквити и върху тях наслагайте половинки ягоди.
Поръсете с накълцан на малки парченца тъмен шоколад. Сложете втория блат, сиропирайте и процедирайте по същата схема - крем, бисквити, ягоди и шоколад.
След като поставите третия блат, сиропирайте го съвсем лекичко, намажете го с крем. Загладете тортата отгоре и поставете формата в хладилник за няколко часа да стегне.
Отстранете подвижния ринг. Загладете тортата отстрани.
На заделените в началото ягоди не махайте дръжчиците и листенцата.
Разтопете единия черен шоколад с малко сметана. Потопете всяка ягодка до средата в шоколад и наредете в кръг една до друга шоколадовите ягоди.
Декорирайте тортата с бял и тъмен шоколад.
Оставете на хладно тортата с шоколад и ягоди да стегне и тогава я разрежете.
Да ви е сладко!