Начин на приготвяне
Бисквитките ги слагаме в торба, завързваме и ги правим на парчета с чукче или точилка /натрошаваме ги не на прах, а на парченца/.
Начупените бисквитки слагаме в купа.
Изсипваме част от готварската сметана /150 мл/ в тиган, добавяме 50 г от маслото, загряваме, докато не заври и махаме от котлона.
Черният шоколад /220 г/ сме направили на парчета в купа, върху него изсипваме сгорещената смес и разбъркваме добре до получаване на хомогенна смес.
Смесваме бисквитките със получената шоколадова смес и разбъркваме внимателно.
Готовата смес поставяме във форма с диаметър 16 см, хубаво заглаждаме с лъжица да изравним тавичката, след което слагаме във фризер за около един час.
Приготвяме си глазурата, като загряваме останалото количество сметана и я сипваме в начупеният тъмен шоколад /110 г/, разбъркваме и добавяме останалите 25 г разтопено масло. Разбъркваме добре и глазурата ни е готова.
След час изваждаме тортата ни от фризера и нанасяме глазурата равномерно по всички страни.
Бързата бисквитена торта е готова!
По желание можем да украсим със шоколад или шарени пръчици, но и така си е много вкусна!
Слагаме бърза бисквитена торта с черен шоколад я в хладилник!
Бон Апети!