Лесни Орехови Бисквити

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Лесни Орехови Бисквити
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
31/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
"Всеки ден да ги правите и хапвате, няма да ви омръзне - защото са вкусни и лесни за приготвяне"

Необходими Продукти

  • орехи - 200 г смлени
  • пудра захар - 140 г
  • белтъци - 3 бр.
  • захар - 60 г кристална
  • ванилия - 2 бр.
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Половината от орехите смелете ситно, другата половина малко по-едро.

Смесете ги в купа с пудрата захар и ванилиите.

Сложете белтъците в купа с щипка сол, разбийте за няколко мин с миксер, след което прибавяйте по-малко от кристалната захар, разбивайки до твърд сняг.

Добавете ореховата смес към белтъчната, бъркайки с дървена лъжица отдолу нагоре внимателно.

Застелете голяма тава с хартия за печене.

С малка лъжичка вземайте от сместа и поставяйте на малки купчинки на разстояние едно от друго. При печенето се разливат.

Изпечете ореховите бисквити на 150°C в предварително загрята фурна без вентилатор за 30 мин.

По време на печене НЕ отваряйте фурната, времето и градусите са напълно достатъчни.

Охладете готовите бисквитки на решетка.

Забележка: За да ги запазите хрупкави, веднага след охлаждането приберете ореховките в добре затварящ се буркан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: