Начин на приготвяне
Половината от орехите смелете ситно, другата половина малко по-едро.
Смесете ги в купа с пудрата захар и ванилиите.
Сложете белтъците в купа с щипка сол, разбийте за няколко мин с миксер, след което прибавяйте по-малко от кристалната захар, разбивайки до твърд сняг.
Добавете ореховата смес към белтъчната, бъркайки с дървена лъжица отдолу нагоре внимателно.
Застелете голяма тава с хартия за печене.
С малка лъжичка вземайте от сместа и поставяйте на малки купчинки на разстояние едно от друго. При печенето се разливат.
Изпечете ореховите бисквити на 150°C в предварително загрята фурна без вентилатор за 30 мин.
По време на печене НЕ отваряйте фурната, времето и градусите са напълно достатъчни.
Охладете готовите бисквитки на решетка.
Забележка: За да ги запазите хрупкави, веднага след охлаждането приберете ореховките в добре затварящ се буркан.