Лесни бисквити с канела

Лесни бисквити с канела1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
15-20 бр.
"Започнете деня си с хрупкави бисквити с канела и добро настроение"

Необходими Продукти

  • орехи - 1 ч.ч
  • масло - 170 гр.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 100 гр.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • канела
  • овесени ядки - 3 ч.ч (grunchi)
  • мед - 3/4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете яйцето, маслото на стайна температура и меда. В отделна купа смесете всички останали продукти и рабъркайте. Добавете ги към течната смес, разбъркайте. По желание можете да добавите и парченца шоколад.

Пуснете фурната да се загрява и започнете да слагате от сместа в тава с хартия за печене, като слагате по 1 с.л и притискате да стане тънка сладка.

Ако ви залепва по лъжицата намокрете я с вода. Печете до златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
59
44
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Хубаео е да се напише ба колко градуса да се пече. Моята фурна няма точно 180 градуса и я сложих между 150 и 200 градуса но на 10мин вече изгоряха по крайчето. Трябва строго да се следи. И препоръчвам да пропуснете със солта или да сложите микро щипка.
20.03.2018 21:09
1
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Току-що ги извадих от фурната - страхотно ухаят. Симона, аз ги пекох около 25 мин на 180 градуса, но всяка фурна си е различна. Придобиват много приятен кафеникав загар. Аз сложих повечко канела, но просто я обожавам. Реших да ги оформя с ръце - получи ми се много добре. Мокря си ръцете и правя топче, което сплесквам и оформям като сладка. Веднага като ги извадите от фурната са меки, но като изстинат и маслото стегне, стават хрупкави точно каквито са бисквитите. Много съм доволна от рецептата. :)))
03.11.2012 17:52
4
Десито
Десито
Наблюдавай ги - то им личи, като са готови
16.10.2012 15:43
2
1
симона
симона
някой може ли да ми каже за колко време горе доло да ги оставя във фурната благодаля предварително
15.10.2012 17:55
Експерта
Експерта
добре е да е поне леко разтопен според мен
10.10.2012 14:36
2
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Смятам да ги правя, но да попитам. Меда ми е леко захаросан. Става ли така или трябва да го разтопя да е по-течен? Надявам се на скорошен отговор :)
09.10.2012 18:34