Начин на приготвяне
Бисквитите ги натрошаваме и ги минаваме през чопър, изсипваме ги в купа и при тях слагаме разтопеното масло. Объркваме хубаво с лъжица или ръце, както ви е удобно.
Трябва хубаво да се намазнят бисквитените трохи. Когато това се получи, ги изсипваме в тава с махащо се дъно. Заглаждаме ги, за да оформим блат и пъхаме в хладилника. През това време приготвяме крема, като в дълбока купа изсипем заквасената сметана и пудрата захар и разбием с миксера, докато се получи хомогенна смес.
Добавяме след това извара и доразбиваме. В малка чашка наливаме вода до половината и изсипваме желатина вътре, разбъркваме и оставяме за няколко минути да набъбне. След това го завъртаме в микровълновата за около 10 секунди.
Внимавайте да не кипне желатинът, трябва съвсем малко да се затопли. Изсипваме желатина в купата при крема и разбъркваме. След това изсипваме крема върху бисквитения блат и връщаме в хладилника за поне 2 часа, може и повече.
Накрая си приготвяме втория желатин по същия начин. Изсипваме сладко от череши в касерола, затопляме го и добавяме желатина. Оставяме за малко да се охлади, но не прекалено, за да не стегне в касеролата и изливаме върху крема. Заглаждаме и връщаме в хладилника. След като се стегне, е готов за консумиране нашия черешов чийзкейк без печене. Да ви е сладко!
Коментари