Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Чийзкейк»Черешов чийзкейк без печене

Черешов чийзкейк без печене

ГеновеваГеновева
Готвач
1389901k8782
Черешов чийзкейк без печене6 / 6
01/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
21 мин.
Порции
12
"Свеж и ароматен чейзкейк, който се приготвя изключително лесно - истински празник за всички вкъщи"

Необходими Продукти

  • бисквити - 2 опаковки, с масло
  • краве масло - 125 г
  • желатин - 2 опаковки
  • извара - 500 г
  • заквасена сметана - 1 кофичка
  • пудра захар - 4 с.л.
  • сладко от череши - 1 бурканче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите ги натрошаваме и ги минаваме през чопър, изсипваме ги в купа и при тях слагаме разтопеното масло. Объркваме хубаво с лъжица или ръце, както ви е удобно.

Трябва хубаво да се намазнят бисквитените трохи. Когато това се получи, ги изсипваме в тава с махащо се дъно. Заглаждаме ги, за да оформим блат и пъхаме в хладилника. През това време приготвяме крема, като в дълбока купа изсипем заквасената сметана и пудрата захар и разбием с миксера, докато се получи хомогенна смес.

Добавяме след това извара и доразбиваме. В малка чашка наливаме вода до половината и изсипваме желатина вътре, разбъркваме и оставяме за няколко минути да набъбне. След това го завъртаме в микровълновата за около 10 секунди.

Внимавайте да не кипне желатинът, трябва съвсем малко да се затопли. Изсипваме желатина в купата при крема и разбъркваме. След това изсипваме крема върху бисквитения блат и връщаме в хладилника за поне 2 часа, може и повече.

Накрая си приготвяме втория желатин по същия начин. Изсипваме сладко от череши в касерола, затопляме го и добавяме желатина. Оставяме за малко да се охлади, но не прекалено, за да не стегне в касеролата и изливаме върху крема. Заглаждаме и връщаме в хладилника. След като се стегне, е готов за консумиране нашия черешов чийзкейк без печене. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Лесен и бърз начин за приготвяне на свеж, лек и вкусен десерт. Браво!
23.06.2021 20:47