Начин на приготвяне
Смелете бисквитите в блендер. Добавете мекото масло и омесете. Съберете на топка тестото, покрийте със стреч фолио и оставете в хладилник за около 20 минути.
Разбийте крема сиренето. Добавете заквасената сметана и пудрата захар. Разбъркайте до еднородност.
Разтворете едното пакетче желатин в малко студена вода. Загрейте го на водна баня, без да завира течността.
Охладете и прибавете желатина към крема от сиренето и сметаната.
Извадете бисквитеното тесто и го разстелете на дъното на форма с подвижен ринг. Намажете обилно с крема.
Разтворете сладкото от къпини с 1/2 ч.ч. студена вода. Прибавете втория желатин, разтворен по указания по-горе начин.
Полейте чийзкейка с къпиновата смес. Поставете сладкиша в хладилник за едно денонощие. Сервирайте охладен.
Чийзкейкът с къпини е готов.