Начин на приготвяне
Разтопете маслото и смелете бисквитите.
Смесете ги и добавете към тях какаото. Разбъркайте добре и прехвърлете сместа във форма със свалящ се борд - 18-20 см.
Оформете блата (основата) на чийзкейка, като притискате.
След това приберете в хладилник за 30 минути, а през това време пригответе крема.
Разтворете пакетчето куахада в течната сметана. Прибавете захарта и сложете на котлона да загрее и захарта да се стопи.
В друг съд смесете маскарпоне и скир, които трябва да са на стайна температура и разбъркайте до гладка смес. Скира може да замените с рикота или заквасена сметана.
Прибавете към тях горещата сметана на струя, бъркайки.
Залейте крема върху блата и върнете в хладилник за няколко часа, докато стегне.
След това декорирайте чийзкейка с пресни ягоди и може да му се насладите.
Бърз и много лесен за приготвяне чийзкейк с ягоди, който е чудесен завършек на всяка празнична трапеза.
Чийзкейкът с куахада е готов.