Начин на приготвяне
Първо трябва да карамелизираме лука.
Двете глави се нарязват на полумесеци и се запържват с олио, докато хванат апетитен загар.
Прибавя се захарта, като количеството ѝ може да варира спрямо вашите предпочитания. Разбърква се добре и се оставя лукът да се карамелизира.
След това се добавя балсамов оцет и 2-3 с.л. вода. Готви се на тих огън до изпаряване на водата. Вода се долива още 1-2 пъти, като последния път се оставя да се изпари напълно.
Филийките се слагат в тава, постлана с хартия за печене. Отгоре се разпределя карамелизиран лук и се поръсват с натрошеното синьо сирене.
Запичат се в загрята на 180 градуса фурна до запичането на сиренето. Сервират се веднага.