Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хапки»Хапки от препечен хляб с карамелизиран лук и синьо сирене

Хапки от препечен хляб с карамелизиран лук и синьо сирене

Хапки от препечен хляб с карамелизиран лук и синьо сирене
Снимка: Бисерка Йосифова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • хляб - 3 филийки пълнозърнест или друг по желание
  • синьо сирене - 150 г
  • за карамелизирания лук
  • лук - 2 глави големи
  • захар - 1 - 2 с.л.
  • балсамов оцет - 1 с.л. по желание
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо трябва да карамелизираме лука.

Двете глави се нарязват на полумесеци и се запържват с олио, докато хванат апетитен загар.

Прибавя се захарта, като количеството ѝ може да варира спрямо вашите предпочитания. Разбърква се добре и се оставя лукът да се карамелизира.

След това се добавя балсамов оцет и 2-3 с.л. вода. Готви се на тих огън до изпаряване на водата. Вода се долива още 1-2 пъти, като последния път се оставя да се изпари напълно.

Филийките се слагат в тава, постлана с хартия за печене. Отгоре се разпределя карамелизиран лук и се поръсват с натрошеното синьо сирене.

Запичат се в загрята на 180 градуса фурна до запичането на сиренето. Сервират се веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: