Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Фокача с карамелизиран лук, свежо сирене и песто

Фокача с карамелизиран лук, свежо сирене и песто

Фокача с карамелизиран лук, свежо сирене и песто
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Когато една фокача е напълно достатъчна и не искате да хапнете нищо друго, то това със сигурност е фокача с карамелизиран лук, свежо сирене и песто"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - около 800 г
  • мая - 1 п. суха
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • За гарниране
  • сирене - 200 г свежо
  • червен лук - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • морска сол - за поръсване
  • песто дженовезе - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа. Добавете зехтина, солта, захарта и маята. Разбъркайте. Налейте около 2 ч.ч. топла вода. Разбъркайте и започнете да месите.

Ако е необходимо прибавете още вода или брашно до замесването на меко тесто, което не лепне по ръцете ви.

Покрийте тестото и го оставете на топло, за да втаса.

Готовото тесто разточете на две топки, а всяка топка разточете на правоъгълна кора.

Обелете лука и го нарежете на фини полумесеци. Задушете лука и чесъна в зехтина до омекването им.

Намажете всяка кора с песто, поръсете с карамелизираните зеленчуци и морска сол, наредете парченца свежо сирене и изпечете фокачата в загрята фурна до златисто-кафеникав загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: