Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Галет с тиква, сирене Фета и карамелизиран лук

Галет с тиква, сирене Фета и карамелизиран лук

Галет с тиква, сирене Фета и карамелизиран лук
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
16/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Хрупкав и ароматен - двете задължителни изисквания за перфектният галет"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • масло - 110 г
  • брашно - 220 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол - щипка
  • За плънката
  • тиква - 250 г (може и малко повече)
  • фета - 150 г
  • праз - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо направете тестото от изброените продукти. Завийте в стреч фолио и оставете в хладилника за половин час.

Обелете и нарежете тиквата.

В тавичката на фурната сложете хартия и разстелете нарязаната на кубчета тиква. Сложете 1-2 с.л. зехтин, щипка сол и с ръце разбъркайте добре. Изпечете за 15 минути.

Измийте и нарежете праза на ивици. Карамелизирайте в тиган и оставете да се охлади.

Извадете готовото тесто и разстилете върху хартия за печене.

Натрошете сиренето, сложете един ред тиква, праза и още един ред тиква (внимавайте, когато слагате тиквата да не я намачкате).

Загънете краищата на соления пай, намажете с жълтък и печете на 170 градуса.

Галетът с тиква, сирене Фета и карамелизиран лук е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: