Начин на приготвяне
Първо направете тестото от изброените продукти. Завийте в стреч фолио и оставете в хладилника за половин час.
Обелете и нарежете тиквата.
В тавичката на фурната сложете хартия и разстелете нарязаната на кубчета тиква. Сложете 1-2 с.л. зехтин, щипка сол и с ръце разбъркайте добре. Изпечете за 15 минути.
Измийте и нарежете праза на ивици. Карамелизирайте в тиган и оставете да се охлади.
Извадете готовото тесто и разстилете върху хартия за печене.
Натрошете сиренето, сложете един ред тиква, праза и още един ред тиква (внимавайте, когато слагате тиквата да не я намачкате).
Загънете краищата на соления пай, намажете с жълтък и печете на 170 градуса.
Галетът с тиква, сирене Фета и карамелизиран лук е готов.