Постен Миш-Маш

Постен Миш-Маш
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
03/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
"Ако постите или сте веган, имаме едно супер вкусно предложение за вас"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се измиват и почистват от семена и люспи.

Чушки и лукът се нарязват на парчета.

В тиган се сгорещява олио и сипваме нарязаните чушки и лук да се задушат, докато омекнат.

Домати се обелват и нарязват на малки кубчета. Прибавят се в тигана заедно с нарязаните скилидки чесън и ястието се готви на тих огън за кратко.

Прибавя се червен пипер 1 ч.л. и поръсваме с брашното, като се разбърква с дървена лъжица.

Сипва се 150 мл вода и оставяме миш-маша на слаб огън да къкри, докато изври водата и зеленчуците омекнат.

Накрая се овкусява със сол, захар и босилек.

Постният миш-маш се сервира се топъл като гарнитура за месо или кюфтета , поръсен с нарязан ситно магданоз!

Лятно, вкусно и постно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: