Постен Миш-Маш

Постен Миш-Маш
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Ако постите или сте веган, имаме едно супер вкусно предложение за вас"

Необходими Продукти

  • чушки - 2 - 3 бр.
  • домати - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 - 3 бр. скилидки
  • сол - на вкус
  • захар - 1 ч.л. или на вкус
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз
  • босилек
  • олио - 80 мл
  • брашно - 1 с.л. равна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се измиват и почистват от семена и люспи.

Чушки и лукът се нарязват на парчета.

В тиган се сгорещява олио и сипваме нарязаните чушки и лук да се задушат, докато омекнат.

Домати се обелват и нарязват на малки кубчета. Прибавят се в тигана заедно с нарязаните скилидки чесън и ястието се готви на тих огън за кратко.

Прибавя се червен пипер 1 ч.л. и поръсваме с брашното, като се разбърква с дървена лъжица.

Сипва се 150 мл вода и оставяме миш-маша на слаб огън да къкри, докато изври водата и зеленчуците омекнат.

Накрая се овкусява със сол, захар и босилек.

Постният миш-маш се сервира се топъл като гарнитура за месо или кюфтета , поръсен с нарязан ситно магданоз!

Лятно, вкусно и постно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: