Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Крекери»Безглутенови веган крекери с чиа

Безглутенови веган крекери с чиа

Panda LifePanda Life
Чирак
7031395
Безглутенови веган крекери с чиа
Снимка: Panda Life
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
"За междинните закуски през деня си хапваме крекери с чиа - безглутенови, здравословни, вкусни"

Необходими Продукти

  • брашно от елда - 3 с.л. + колкото поеме
  • чиа - 2 с.л.
  • ленено брашно - 1 с.л.
  • сусамово брашно - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • шарлан - 1 с.л.
  • хималайска сол - 1/2 ч.л.
  • сода за хляб - 1/4 к.л.
  • смлян кимион - 1 к.л.
  • подправки - 1 к.л. (микс от джоджен, чубрица, дивисил, магданоз, копър, риган)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме лененото брашно с 3 с.л. топла водичка.

Прибавяме към сместа олиото, содата и лимоновия сок.

Размесваме останалите сухи продукти и към тях добавяме лененото яйце.

Заливаме с малко водичка и след това прибавяме брашно от елда, до получаването на тесто за разточване.

Разстиламе сместа за крекерите в набрашнена тавичка или върху оризова хартия.

Печем безглутеновите веган крекери около 40 минути в предварително загрята на 150 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: