Безглутенови питки с чиа

Panda LifePanda LifeНовак35
03/08/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции9
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо281
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно от елда - 300 г
  • брашно от тапиока - 100 г
  • чиа - 2 - 3 с.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 к.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • хималайска сол - 1 к.л.
  • яйца - 1 бр.
  • подправки - 1/2 ч.л. (микс от джоджен, чубрица, дивисил, магданоз, копър, риган)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме содата и солта в малко топла водичка с лимоновия сок и оставяме настрана.

Добре размесваме брашната.

Разбиваме яйцето и го изливаме върху брашнената смес.

Прибавяме водичката и досипваме брашно от елда, докато се получи лепкаво тесто.

Със супена лъжица оформяме отделните малки питки и ги нареждаме върху хартия за печене.

Печем безглутеновите питки поне 1 час в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар