Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Татарско кюфте с кашкавал на фурна

Татарско кюфте с кашкавал на фурна

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Татарско кюфте с кашкавал на фурна
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
04/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Колкото по-голямо, толкова по-вкусно, това е истината, приятели"

Необходими Продукти

  • кайма - 900 г смес
  • кашкавал - 150 г
  • гъби - 9 бр.
  • червена пиперка - 1 бр., печена
  • кромид лук - 1 глава, червен
  • пресен лук - 5 - 6 стръка, зелената част
  • горчица - 1 с.л.
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • чубрица - 2 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • пушен лют пипер - 1 к.л., на люспи
  • мас - 1 ч.л.
  • газирана вода - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме каймата в стъклена купа с подходяща големина.

Правим кладенче в каймата и там поставяме гъбите и печената пиперка, нарязани на ситно.

Червеният сладък лук настъргваме на ситно на рендето и го добавяме.

Овкусяваме каймата с дъхавата чубрица, черен и лютив пушен червен пипер, кимион и сол на вкус.

Прибавяме горчицата и 1/2 от настъргания на едро кашкавал.

Тайната на сочното кюфте е добре омесената кайма.

Омесваме я в продължение на 10-15 минути, като топим ръцете си в студена газирана вода.

Покриваме купата с фолио и я поставяме в хладилник за едно денонощие.

На следващия ден прибавяме нарязаните на ситно пресен зелен лук и магданоз, а маста добавяме леко разтопена.

Отново замесваме каймата с останалите съставки в продължение на 30 минути, като топим непрекъснато ръцете си в газирана вода.

От сместа оформяме еднакви по големина 3 кюфтета.

В тях поставяме по 1-2 резена от останалия кашкавал и отново придаваме кръглата им форма.

Покриваме ги със стреч фолио и ги поставяме за около 2-3 часа в хладилника.

Запичаме татарско кюфте с кашкавал на фурна в предварително загрята фурна до готовност около 20 -25 митуни.

Гарнираме ги със свежа лятна салата топла гарнитура и люта чушка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Искам рецептата хатесеа ми
03.02.2022 16:13