Начин на приготвяне
Поставяме каймата в стъклена купа с подходяща големина.
Правим кладенче в каймата и там поставяме гъбите и печената пиперка, нарязани на ситно.
Червеният сладък лук настъргваме на ситно на рендето и го добавяме.
Овкусяваме каймата с дъхавата чубрица, черен и лютив пушен червен пипер, кимион и сол на вкус.
Прибавяме горчицата и 1/2 от настъргания на едро кашкавал.
Тайната на сочното кюфте е добре омесената кайма.
Омесваме я в продължение на 10-15 минути, като топим ръцете си в студена газирана вода.
Покриваме купата с фолио и я поставяме в хладилник за едно денонощие.
На следващия ден прибавяме нарязаните на ситно пресен зелен лук и магданоз, а маста добавяме леко разтопена.
Отново замесваме каймата с останалите съставки в продължение на 30 минути, като топим непрекъснато ръцете си в газирана вода.
От сместа оформяме еднакви по големина 3 кюфтета.
В тях поставяме по 1-2 резена от останалия кашкавал и отново придаваме кръглата им форма.
Покриваме ги със стреч фолио и ги поставяме за около 2-3 часа в хладилника.
Запичаме татарско кюфте с кашкавал на фурна в предварително загрята фурна до готовност около 20 -25 митуни.
Гарнираме ги със свежа лятна салата топла гарнитура и люта чушка.
Коментари