Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със щипките сол и захар. Ако искате да преобладава соленият вкус, сложете още малко сол, за преобладаващ по-сладък - повече захар, и за неутрални - оставете, както си е по рецепта.
Разбъркайте киселото мляко с водата и сипете при яйцата.
Пресявайте към сместа брашното на части заедно с бакпулвера и разбивайте с телена бъркалка, за да не остават бучки.
Трябва да получите смес малко по-гъста от тази за обикновени палачинки, подобна на кексово тесто.
Изпечете пухкавите въздушни палачинки в намазнен тиган с незалепващо дъно, загрят на умерен огън.
След изваждане на всяка палачинка по желание я намазвайте с масло и отново намазнявайте тигана за следващата.
Стават много мекички и ефирни, наслада за сетивата.
Може да си похапвате тези палачинки със солен или сладък пълнеж.
Добър апетит!