Овчарска салата с пилешко

05/08/2019
"Малко пилешко месце ще направи Овчарската салата още по-вкусна, опитайте, ако не вярвате "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо856
  • Преглеждания за месеца225
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се сварява и оставя да изстине.

Зеленчуците се почистват, измиват и нарязват - доматите и краставиците на едро, лукът на тънки полумесеци, чушката на кубчета, а гъбите на филийки (ако са малки се оставят цели).

Магданозът се кълца на ситно или листата се накъсват небрежно.

Колбасът и част от кашкавала се нарязват на малки кубчета, а пилешкото месо - на по-едри парчета.

Всичко това се слага в купа и се овкусява със олио, сол и оцет по желание.

Прехвърля се в дълбока салатиера или индивидуални порции Овчарска салата и отгоре се настъргва сирене, кашкавал и варено яйце.

Овчарската салата с пиле се украсява с маслинки и се поднася на момента.

Ако няма да сервирате веднага, приберете в хладилник, без да овкусявате, и направете това непосредствено преди да поднесете.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар